lørdag 26. juli 2014

Dag 38. Finland

Kl 12 lettet tåka nok til å kunne fortsette å gå så vi fortsatte innover til vi traff igjen stien vi egentlig skulle fulgt. Vi følger fremdeles en del av Nordkallottruta.

Etter et godt stykke kommer vi til en åpen hytte på norsk side. Her spiser jeg en god lunch og slapper av i noen timer før vi fortsetter inn i Finland.

Grensa er markert med en slags varde.

Stien i Finland er vel egentlig ikke en sti. Den er godt merket heldigvis med noen trepinner som er malt gult på toppen, men turen går over stein og i steinrøys hele veien fram til turisthytten som er målet for dagen. Utrolig slitsomt i anklene og i hodet. Man må tenke på hvor man setter føttene for hvert skritt for ikke å tråkke feil. Men vi kom oss greit frem til hytta.

Hytta ligger nydelig til ved et vann med en fantastisk utsikt innover i fjellheimen. Dette er hytta som ligger nærmest Finlands høyeste fjell så den er godt brukt virker det som.

Vi kommer ganske sent og det er ikke en våken sjel der. Inne i den gratis delen av hytten ligger det en fyr å snorker så vi slår like så godt opp teltet.

Hytta ligger inne i et tamreingjerde og kl 1 på natta kommer hele flokken og går rundt teltet. Det høres nesten ut som det regner på grunn av all myggen som svermer rundt dem. Reinsdyr lager masse gryntelyder så vet dere det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar