mandag 29. september 2014

Dag 101.

Vi starter dagen med å gå innover på vidda på en grusvei. Queen har fått kløvfri fra gentlemannen Jackson så hun løper rundt og koser seg noe verre. Så plutselig kommer vi til et sted det virker som alle rypene på hele vidda har samlet seg. På 15 minutter støkker hundene opp 4-5 kull med sikkert 50-60 fugl til sammen. En opplevelse.

Det er også enormt med lemen på Hardangervidda. De små gnagerne er ikke akkurat de smarteste vesnene på denne jorda. Man kan gå og ikke se lemen og så plutselig hører du skriking 5 meter til siden og der står et lemen, du aldri hadde sett hadde det vært stille og gjemt seg, klar for kamp. Det er akkurat dom om det skriker "Ikke ta meg!!!!" før du oppdager det sånn bare for å være sikker. Men hissige er de.

Et lemen kom faktisk kjørende opp på siden vår og rullet ned vinduet, "Ta hondane i bann!!!". Merk at da går begge hundene rundt beina våre. Vi prøver høflig å argumentere vår sak men han svarer bare enda mer hissig og kommanderende. "Eg har mista nok saue for hond!!!". At både Queen og Jackson er sauereine er han ikke interessert i å høre på og at det heller ikke er noen sauer noe sted er visst ikke så relevant. Jeg skjønner opphavet for sinnet hans, men kan man ikke ta det opp på en skikkelig måte da? Jaja. Vi tar nå hvertfall hundene i bånd.... en liten stund.

Vi går en god etappe. Det er fint å ha en turkamerat man kan prate og le med. Det er litt anderledes enn å gå og prate med seg selv og Queen. Leiren settes akkurat tidsnok til å komme seg inn under duken før regnet starter for fullt. Deilig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar